Lichior de oua

de Ancutsa in Bauturi, 1 Ian 2021 | 5348 vizualizari

 

Lichiorul de ouă este o băutură delicioasă și festivă, poate fi pregătit de Crăciun, de Revelion sau de Paște sau oricând dorești. Pentru cei care nu beau de fel (ca mine, de exemplu), poate fi cam tare, însă servit cu multă frișcă, se poate gusta și degusta în timp mai îndelungat (cam cât ține petrecerea de Revelion J )… îmmm, ce bun!

La mulți ani, dragi bucătărași și Un An Nou fericit! 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri,
  • 4 linguri zahăr tos,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml smântână pentru gătit 20% grăsime,
  • Un praf de sare,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • Aprox 55 ml whisky,
  • 200 ml cremă desert Voila,
  • Un praf de nucșoară măcinată,
  • Ciocolată amăruie,
  • Sticksuri de ciocolată cu capuccino
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.

Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.

Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.

Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.

Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)

În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.

Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.

Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/lichior-de-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

03.01.2021, 09:12

bun, bun!

Ancutsa 1

03.01.2021, 11:23

Va multumesc!

Rocsi 1

03.01.2021, 19:56

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Visinata de casa